Volkswagen Arıza Lambaları ve Anlamları

Volkswagen Arıza Lambaları ve Anlamları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, arabalarda arıza tespitleri de daha kolay ve anlaşılır şekilde yapılmaya başlanmış oldu. Yeni model bir çok arabada Arıza Lambaları sayesinde aracın neresinde sorun olduğu çok kolay şekilde anlaşılıyor.

Eskiden arabalarda oluşan sorunları tarif etmekte, tespit etmekte çok zor oluyordu. Yeni teknolojinin gelişmesiyle, Arıza ışıkları artık sorunun nerede olduğunu, neden olduğunu kullanıcıların da anlamalarına olanak sağlıyor.

Özellikle Volkswagen arabalarda bu özellik oldukça fazla iş yapıyor.

Arabanızla normal şekilde yol alırken, bir anda gösterge panelinde farklı ışık ve işaretler karşınıza çıkabilir. Bazı arıza lambaları riskli durumları ifade ederken, bazıları da sadece uyarı amaçlı olabiliyor. Bu ışıklar neticesinde arabayı hareket ettirmemeniz gerektiğini ya da temkinli olmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Volkswagen Arıza Işıkları Anlamları

Arabanızdaki arıza lambalarına tam hakim olursanız, arabanızı daha iyi tanımış olacaksınız. Böylelikle ciddi sorunlar oluşmadan, müdahale edebilir duruma gelirsiniz.

Bazı arıza ışıkları aşağıdaki gibidir.

Fren Sistemi Uyarı Lambası

El freni lambası, genel olarak el freni çekili durumdayken yanar. Eğer el freni inik olmasına rağmen bu ışık yanıyorsa, fren sisteminde bir sorun olduğu anlamına gelir. Fren hidrolik yağ azalmış olabilir.

EPC Uyarı Lambası

EPC ateşleme ve motor sistemi olarak bilinen bir sistemdir. EPC ışığı yanmışsa, gaz kelebeğinde sorun yaşanıyor olabilir.

Motor Soğutma Sıvısı Uyarı Işığı

Motorun ısısının arttığı ya da soğutma sisteminin çalışmadığı durumlarda karşımıza çıkar.  Ciddi ve önemli bir ışık olup, araç stop edilerek, servis aranmalıdır.

Yağ Uyarı Lambası

Motor yağının seviyesinin ya da basıncının düşük olduğu durumlarda yanar. Motor yağlama sorunu olacağından, bu ışık yandığında da mutlaka arabanızı stop ettirerek servis ile görüşmeniz gerekmektedir.

“Volkswagen Arıza Lambaları ve Anlamları” üzerine bir yorum

Yorum yapın